6 травня 2016 року у Полтаві за ініціативою представника Національної Асамблеї інвалідів України Ірини Твердохліб відбулася акція «Дві години на колесах». На акцію були запрошені архітектори, депутати, представники громадських організацій, в тому числі громадських організацій людей з інвалідністю різних нозологій. Не залишились осторонь й представники Полтавського обласного осередку ВГО «Генерація успішної дії», які взяли активну участь в акції.

Сюрпризом для запрошених було і те що їм буде запропоновано подолати визначені маршрути не лише на візках, але і з тактильними тростинами та при цьому ще й зав’язаними очима. Адже досвід показує, що у візок посадовці швидше погоджуються сісти, ніж спробувати себе у ролі незрячих. От і цього разу, коли формували дві групи тих, хто пробував на власній шкірі проблеми архітектурної доступності Полтави,, у ролі людей на візках та незрячих, то роль незрячих страшила людей без інвалідності більше, ніж роль людей на візках.

Групи долали маршрут від Корпусного парку до театру ім. М. В. Гоголя. Одна група подорожувала вулицею Леніна, а друга – вулицею Октябрською. Найактивнішими виявилися депутати від Партії «Свобода», а за ними депутати від партії «Рідне місто». Інші партії проігнорували запрошення на акцію. Студенти теж не відставали у активності. це говорить про їхню небайдужість до майбутнього нашого міста.

Акція «Дві години на колесах»

Акція «Дві години на колесах»

Акція «Дві години на колесах»