Незрячий геймер показав майстер-клас на турнірі Street Fighter VБагато хто вважає, що втративши зір, людина назавжди позбавляється можливості одержувати задоволення від відеоігор. Адже не бачачи самого ігрового процесу, керувати подіями на екрані, здавалося б, неможливо. Але деякі старанні геймери доводять зворотне, іноді досягаючи таких вершин, які не підвладні більшості зрячих людей. Днями незрячий голландський гравець під псевдонімом Sven вразив ігрове співтовариство своєю участю в іспанському турнірі Street Fighter V.

Орієнтуючись тільки по звуку через навушники Sven здобув перемогу в серії з трьох матчів. Вибравши в якості персонажа Кена, він використовував наступальну тактику і в підсумку здолав Акуму, яким керував зрячий гравець. Sven намагався триматися до свого опонента як можна ближче - на короткій дистанції велику важливість отримує правильний таймінг при виконанні комбо-атак. Для цього навіть не обов'язково бачити, що відбувається на екрані.


 "У Street Fighter V дуже хороший звуковий супровід. Граючи в навушниках, я можу чути, з якої сторони знаходиться противник. Коли персонажі проводять удари, всі вони звучать по-різному. Ви можете вивчити всі ці звуки, якщо будете багато практикуватися", - пояснює Sven.


Як розповів Sven, він повністю втратив зір, коли йому було всього 5 років. Але після виходу Street Fighter II від компанії Capcom, він з подивом для себе виявив, що в неї можна грати, орієнтуючись лише по звуках. Сліпий геймер сильно захоплюється файтинга, в числі яких крім Street Fighter знаходяться такі серії, як Killer Instinct і Mortal Kombat.