Компанія Google запатентувала нову технологію, за допомогою якої в око імплантується електронна лінза, що дозволяє робити фотографії та покращувати стан зору. Про це повідомляє CNN.

Процедура здійснюється наступним чином: спочатку людині знімають частину лінзи кришталика, до порожньої капсули кришталика заливають спеціальну рідину. Згодом в ній розміщують електронну лінзу.

У компанії зазначають, що ті, хто піде на таку процедуру, більше не використовуватимуть окуляри та звичайні лінзи. Понад те, кібер-лінза зможе вилікувати старечу далекозорість, короткозорість, звичайну далекозорість та астигматизм.

Також Google запевняє, що технологія може навіть замінити використання мікроскопів та телескопів, а також робити світлини та знімати відео.

Лінзи працюють завдяки руху очного яблука, їх навіть можна підключити до бездротових пристроїв.

Втім, представники компанії наголошують, що використання кібер-лінз може призвести до проблем соціального характеру, зокрема порушувати приватність життя людини.

Наразі й досі невідомо, чи з’явиться цей гаджет на ринку, адже Google могла просто запатентувати ідею, але не втілювати її у життя.

Джерело: espreso.tv