Відбувся другий Соціально-культурний фестиваль громадських ініціатив людей з інвалідністю «Парафест Рівне – 2016». Учасниками заходу стали близько 15-ти громадських організацій інвалідів Рівненщини та інших підприємств, пов’язаних з проблемами соціалізації, адаптації, навчання та працевлаштування людей з особливими потребами.


У Рівному пройшов соціально-культурний фестиваль "Парафест-2016"

Люди з інвалідністю демонстрували таланти під час урочистого концерту, презентували власні вироби декоративно-ужиткового мистецтва.
Досвід роботи обласної бібліотеки з людьми з особливими потребами на фестивалі представила Зоя Романуха. На експо-місці бібліотеки були представлені адаптовані ресурси для людей з порушенням зору та слуху: колекція аудіокниг, відеофільмів з тифлокоментарем, субтитрами, фонд аудіокниг, аудіокнига «Пиво з абрикосів», інформаційний бюлетень «Інва.net».


На стенді презентувалися фото цікавих зустрічей, майстер-класів, квестів, проведених в бібліотеці, рекламно-інформаційна продукція та ін.
Захід запланували і провели для посилення комунікації між людьми з інвалідністю та повносправними людьми, поширення інформації про діяльність громадських організацій та підприємств людей з інвалідністю та інших організацій, які співпрацюють з людьми з інвалідністю або представляють соціальні програми та проекти по співпраці з інвалідами